Verblijfsvergunning

Wij zijn er voor al uw vragen over het reguliere vreemdelingenrecht

U kunt in Nederland een verblijfsvergunning krijgen als u een verblijfsdoel heeft.

Dat betekent dat u er voor u gronden zijn om in Nederland te verblijven. Wij kunnen u helpen deze gronden te onderbouwen en aan te tonen.

Voorbeelden van verblijfsdoelen zijn:

  • Verblijf bij een familie -of gezinslid
  • Studie
  • Medische gronden
  • Kennismigrant
  • Zelfstandig ondernemer

Het kader waarbinnen een aanvraag voor een verblijfsvergunning door de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND) getoetst wordt, is streng. Zo gelden er vele voorwaarden. Bovendien speelt het belang van de Nederlandse overheid een grote rol. Uw eigen belangen kunnen hierdoor op de achtergrond geraken. Wij kunnen u helpen een weg te banen door alle regels en uitzonderingen. U krijgt een advies dat aansluit op uw situatie en juridische bijstand vanaf het begin van uw procedure.

Als u een verblijfsvergunning krijgt, dan zijn hier voorwaarden aan verbonden. Het kan voorkomen dat u aan deze voorwaarden niet meer voldoet. Een voorbeeld hiervan is dat u een verblijfsvergunning heeft, omdat u een Nederlandse partner heeft, maar met deze partner de relatie verbroken is. In sommige gevallen kunt u een andere verblijfsvergunning aanvragen of u kunt, onder voorwaarden, een vergunning verkrijgen die niet langer afhankelijk is van uw partner. Er zijn tal van situaties waarbij uw veranderde omstandigheden invloed kunnen hebben op uw verblijfsrecht. Onze juristen staan klaar om u van een gedegen advies te voorzien. Neemt u gerust contact met ons op. Wij pakken uw zaak meteen op. Voor de aanvraag, verlenging en wijziging van uw verblijfsvergunning kunt u bij Réunir Rechtshulpverlening terecht.

Vreemdelingenrecht

Réunir Rechtshulpverlening helpt u bij al uw vragen over visa en verblijfsvergunningen

Veelgestelde vragen over de verblijfsvergunning

Kan ik met een verblijfsvergunning afgegeven door een andere EU-lidstaat in Nederland wonen?

Om in Nederland een verblijfsvergunning te krijgen, heeft u altijd een verblijfsdoel nodig. Dit is ook zo, als u al een verblijfsvergunning heeft die bijvoorbeeld door Spanje is afgegeven. U zult dan nog steeds, afhankelijk van uw nationaliteit, een Nederlandse verblijfsvergunning aan moeten vragen als u voor langere tijd in Nederland wilt wonen.

Mijn verblijfspas verloopt, maar ik heb een vergunning voor onbepaalde tijd. Wat moet ik doen?

Het is begrijpelijk verwarrend dat er op uw vreemdelingendocument een vervaldatum staat, terwijl u voor onbepaalde tijd verblijfsrecht heeft. De pas zelf kan verlopen, uw verblijfsrecht verloopt niet. U kunt vernieuwing van uw pas aanvragen. Een van de juristen helpt u hier kosteloos bij.

Kan ik met mijn verblijfsvergunning een gezinshereniging aanvragen?

De mogelijkheid voor een aanvraag gezinshereniging is, onder meer, inderdaad afhankelijk van het type verblijfvergunning dat u zelf heeft. Omdat meerdere factoren een rol spelen, adviseren we u met ons te bespreken welke verblijfsvergunning u heeft en of u hiermee een aanvraag kunt doen.

nl_NLNederlands